Uniti One ser ut som att den rullade rakt ut från Apple's keynote

5 Jan, 2019

Uniti vill inte bara elektrifiera bilen: de vill förändra hur vi tänker om bilen helt och hållet. Den svenska startupen designar ett elektriskt fordon som är specifikt byggd med idéen att den ska delas, med en rymlig design som kommer att interagera med smarta städer. Deras första fordon, The One, ser ut som något som kunde ha rullat rakt ut från Apples senaste keynote.

“Vi kanske ser ut som en Apple-bil, men vårt programvara är mer Android”, sa Thomas Westrum, SVP Digital på Uniti, när han pratade med Inverse om Uniti’s framtida planer.

Han förklarade att Uniti är inriktad på att stödja teknik från tredje parter istället för en Apple-liknande metod där dem designar så mycket som möjligt själva. Detta inkluderar ett globalt partnerskap med Siemens och dem planerar att integreras med smart cities. Den senare hänvisar till idéer som “Mobility as a Service” eller “MaaS”, där en enda app kan hantera betalning och kartläggning av rutter med hjälp av data för att avgöra vilken tillgänlig transportmedel som är det mest praktiska.

Hitta mer information om Uniti One och läs hela artikeln på Inverse.com.