Uniti One är listad som en av de tio bästa innovationerna i Sverige

17 Jan, 2019

Från Anders Celsius termometer på 1700-talet till Skype 2003, Sverige har länge varit ett land som föder innovation inom alla områden. Sveriges officiella hemsida  har nu publicerat en topp 10-lista med innovationer som har sitt ursprung i vårt skandinaviska land, bland dem vardagsartiklar som blixtlås, justerbar skiftnyckel och den konstgjorda pacemakern. Trepunktsbältet finns också på listan, en uppfinning av Nils Bohlin som tog sin arbetsgivare Volvo till nästa nivå av säkerhet 1959.

Sverige är också världsledande i övergången mot elfordon och har åtagit sig att ha en 100% fossil bränslefri fordonsflotta fram till 2030. Sweden.se omnämner Uniti som ett av de mest hypade exemplen på svensk innovation inom detta område.

Se hela listan över Topp 10 svenska innovationer här på Sweden.se.